Research Advances in the Fungal World(2020)-Pankaj Kumar Chaurasia

5 790,91 Kč vč. DPH

5 790,91 Kč bez DPH

Culture, Isolation, Identification, Classification, Characterization, Properties and Kinetics

Country

% VAT (books) % VAT
DEU 7   19
HUN 5   27
AUT 10   20
BEL  6   21
BGR  9   20
DNK  25   25
EST  9   20
FIN  10   24
FRA  5,5   20
HRV  5   25
IRL  0   23
ITA  4   22
CYP  5   19
LTU  9   21
LVA  5   21
LUX  3   16
MLT  5   18
NLD  9   21
POL  5   23
PRT  6   23
ROU  5   19
GRC  6   24
SVK  10   20
SVN  5   22
ESP  7   21
SWE  6  

25

Cena platí pouze pro české zákazníky. Vzhledem k novému nařízení Evropského parlamentu musí být konečná cena od 1. července 2021 kalkulována podle země konečného určení. Platnou sazbu DPH ve vaší zemi naleznete v tabulce výše.

https://ec.europa.eu/taxation_customs

Záruka (měsíce): 24

Dostupnost: Do 1 měsíce

Houby jsou známé eukaryotické organismy. Jsou to heterotrofní živočichové, rostliny a většina bakterií a studují se v samostatném vědním oboru mykologie. Hojně se vyskytují po celém světě jako kvasinky, plísně, houby atd. Díky objevu různých typů hub, jejich pracovních stylů, stanovišť, jejich pěstebního stylu, kultury, zdrojů a optimálních lokalit byly houby klasifikovány odděleně od ostatních eukaryot jako zvířata a rostliny. V moderní době je známa řada chorob způsobených plísněmi, ale je známo a dobře objeveno i mnoho jejich významnějších a užitečných funkcí. Jejich různé pozitivní role v lékařství, sanaci, potravinářském průmyslu, zemědělství, papírenském a celulózovém průmyslu, chemickém průmyslu, biologickém výzkumu atd. z nich činí velmi významné cíle pro výzkumníky a vědce. Vylučují také řadu biologicky cenných enzymů, které dále zvyšují jejich využitelnost v oblasti biotechnologií. Jejich celosvětové rozšíření je činí snadno dostupnými pro výzkum. V současné době probíhá řada výzkumů v oblasti houbové biotechnologie s cílem prozkoumat jejich významné vlastnosti související s jejich nutričními a farmaceutickými hodnotami. V tomto ohledu je velmi vyžadováno hluboké studium jejich detailních vlastností, zdrojů, kultury, sekrece enzymů, izolačních technik, charakterizace, kinetiky atd. Šikovná povaha, velmi jednoduchý jazyk, vědecký styl psaní a pokročilé výzkumné materiály z této knihy činí tuto knihu zajímavou a velmi užitečnou pro čtenáře a výzkumníky z oblasti biologických věd, biochemie a biotechnologie při provádění jejich výzkumu. Z této knihy budou mít velký užitek také studenti bakalářských a postgraduálních kurzů biologických věd/biochemie/biotechnologie. Tato kniha obsahuje nedávné, popisné a aktuální informace o nedávném vývoji ve světě hub ve formě 17 kapitol (rozdělených do dvou částí: část A a část B), které byly připraveny obdivuhodnou vědeckou spoluprací. Každá kapitola byla napsána předními světovými odborníky ve svých vědeckých výzkumných oblastech. Tato kniha pokrývá několik cenných a slibných témat: (i) Diverzita, distribuce a klasifikace hub. (ii) Izolace, identifikace a charakterizace hub. (iii) Studium kultury hub, růst, produkce, optimalizace atd. (iv) Rhizosférické houby, endofytické houby, lišejníky, patogeny a sekundární metabolity. (v) Houbové vlastnosti a aplikace, biologicky potenciální houby, nutraceutické aplikace, farmaceutické aplikace a biokonverze odpadních materiálů atd. (vi) Sekrece různých enzymů z hub (vii) Plísňové enzymy, jejich čištění, charakterizace, kinetika, vlastnosti a aplikace v oblasti biotechnologií.

 

ISBN: 9781536171976

English, 442 pages, hardback

Ze stejné kategorie také doporučujeme